Temperaturile par că au luat-o razna. Într-o zi sunt 40 de grade Celsius, iar ziua următoare, temperatura abia ajunge la 30 de grade. Cum ne pot influenţa starea de sănătate aceste variaţii de temperatură, ne-a spus dr. Andreia Murgu, doctor în ştiinţe medicale, medic specialist recuperare medicală la Institutul Naţional de Medicină Fizică, Recuperare Medicală şi Balneoclimatologie din Bucureşti.
„Scăderea de temperatură nu este atât de greu de suportat, ci variaţiile de presiune atmosferică. Până acum am avut indicele de temperatură – umiditate de peste 80, dar, totuşi, clima este uscată şi, de aceea, variaţiile de temperatură sunt mai uşor de suportat. Dar variaţiile de presiune atmosferică, care pot aduce şi precipitaţii, induc tulburări de somn, insomnii, nervozitate, dureri de cap şi variaţii bruşte de presiune sanguină, adică de tensiune arterială”, explică dr. Andreia Murgu.
„Variaţia de presiune atmosferică este suportată mai greu de persoanele cu afecţiuni cardiovasculare, indiferent de natura afecţiunii, fie că suferă de hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică etc. Variaţiile de presiune atmosferică se reflectă în presiunea sanguină. Din cauza aceloraşi variaţii de presiune pot apărea dureri osteoarticulare la persoanele meteosensibile, chiar tinere, care nu suferă de reumatism. Pot apărea dureri de umeri, şold, genunchi. Meteosensibilii sunt persoane mai receptive la câmpurile electromagnetice şi variaţiile de presiune, având sensibilitate osteoarticulară sau a sistemului nervos (dureri de cap). De asemenea, copiii mici, bătrânii şi persoanele anemice se adaptează mai greu la aceste variaţii”, a mai spus dr. Andreia Murgu, medic specialist recuperare medicală. (L.S.)
Temperaturile par că au luat-o razna. Într-o zi sunt 40 de grade Celsius, iar ziua următoare, temperatura abia ajunge la 30 de grade. Cum ne pot influenţa starea de