Preparate din carne, prăjituri şi produse lactate expirate şi pensiuni fără certificate de clasificare. Toate acestea au fost descoperite de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Braşov în urma unor controale efectuate în judeţ. Specialiştii au verificat, de la jumătatea lunii iulie până în prezent, zeci de unităţi de alimentaţie publică, de tipul celor de fast-food, restaurante, pizzerii, snack-baruri, terase, rotiserii, dar şi pensiuni şi hoteluri. Reprezentanţii OJPC Braşov spun că au început aceste controale pentru că vor să se asigure că, în ciuda temperaturilor ridicate, braşovenii şi turiştii beneficiază de produse şi servicii la standarde europene. Din păcate, însă, acest lucru nu s-a întâmplat. Numai săptămâna trecută, inspectorii au efectuat 82 de controale şi au retras de pe piaţă produse periculoase în valoare totală de 348.000 de lei. Una din trei unităţi verificate au fost găsite în neregulă.
45 de braşoveni „păţiţi”
În acelaşi timp, inspectorii au primit nu mai puţin de 45 de sesizări şi reclamaţii din partea braşovenilor nemulţumiţi de alimentele cumpărate care nu erau conforme cu normele în domeniul protecţiei consumatorului.
Nereguli şi la
pensiuni şi hoteluri
În timpul controalelor, specialiştii au mai constatat că nici pensiunile sau hotelurile din judeţ nu respectă cu stricteţe normele din domeniu. Inspectorii au verificat 16 unităţi de acest tip şi au constatat că trei dintre ele, respectiv două din Bran şi una din centrul Braşovului, nu aveau certificate de clasificare. În plus, la pen-siunea din centrul Braşovului, specialiştii au găsit mai multe grupuri de turişti care dormeau înghesuiţi în câteva cămăruţe. „Unitatea în cauză nu avea afişat certificatul de clasificare, constând în numărul de stele, şi pentru acest motiv i-am suspendat activitatea, până când rezolvă