Cavalerii, calugarii, vrajitorii si clovnii au aparut deodata pe aleile inguste ale Sighisoarei. Venite parca dintr-o alta lume, personajele au impresionat miile de vizitatori care au poposit in cetate la sfirsitul saptaminii trecute. Timp de 3 zile Sighisoara a fost asaltata de turisti dornici sa vada cavaleri si domnite, sa asculte muzica veche, sa poata vedea scene de teatru medieval sau numere riscante realizate de fachiri.
Imaginile medievale au incintat ochiul celor prezenti care alergau de la un eveniment la altul. Orasul adaposteste o istorie de mii de ani si datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante a fost supranumit "Perla Transilvaniei". Sistemul defensiv construit si aparat de bresle era compus dintr-un zid lung de 930 m, 14 turnuri de aparare si 5 bastioane de artilerie. Din el se mai pastreaza azi 9 turnuri, 2 bastioane si o parte din zidul de incinta. Cei pasionati de istorie pot admira Turnul fringhierilor, al fierarilor, al macelarilor, al cojocarilor, al croitorilor, al cizmarilor, al cositorarilor sau al tabacarilor. Cel mai vizitat ramine insa, Turnul cu ceas, ansamblu considerat simbolul orasului. A fost construit pentru a apara poarta principala a cetatii si a primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine, unic in Romania, aflat la etajul al patrulea. Turnul are 5 cinci nivele, care impreuna cu balconul si acoperisul piramidal au o inaltime de 64 m.
"Sint de acord sa fiu muscat de git si voi achita un timbru vampiresc de 3 lei"
Una dintre aparitiile inedite a fost cea a lui Dracula care si-a amenajat un birou de vampirizare chiar la intrarea in cetate. Cei dornici sa devina vampiri aveau de completat un formular de vampirizare pe care trebuiau sa scrie numele, prenumele, grupa de singe, virsta. "Sint de acord sa fiu muscat(a) de git si voi achita un timbru vampir