Ulei de susan în locul cremelor de plajă şi nutriţie alcătuită mai ales din fructe şi legume bogate în vitamina C, ne recomandă specialiştii în medicină tradiţională chineză
Ulei de susan în locul cremelor de plajă şi nutriţie alcătuită mai ales din fructe şi legume bogate în vitamina C, ne recomandă specialiştii în medicină tradiţională chineză
Meniul de caniculă al chinezilor este alcătuit din brânză de soia, dovlecei, cicoare, scoici, ciuperci şi alge de mare. Băutura cea mai indicată la această alimentaţie este, în opinia specialiştilor în medicină tradiţională chineză, ceaiul negru consumat fierbinte. Pentru a se proteja de soare, pe lângă nelipsitele pălării conice, orientalii îşi ung corpul cu ulei de susan.
Medicina tradiţională chineză consideră că una din căile prin care ne putem feri de efectele nocive ale caniculei este printr-o nutriţie adecvată.
"Alimentele considerate reci de către orientali nu sunt cele proaspăt scoase din frigider", ne explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză. Este vorba, de fapt, despre efectul alimentelor asupra noastră după ce au fost digerate.
Astfel, ceaiul negru chinezesc, consumat fierbinte în zilele toride de vară, este un aliment extrem de rece şi mult mai eficient decât alte băuturi pretinse a fi răcoritoare. Răcoarea adevărată vine şi de la fructe precum: mere, grepfrut-uri, mango sau smochine japoneze, dar şi de la pere, căpşuni şi pepeni. Deoarece albuşul oului de găină este tot un aliment rece, ne putem prepara spumă din aceste fructe.
Mâncărurile care ne-ar putea feri de efectele marilor călduri sunt, în special: brânza de soia, dovleceii, cicoarea, scoicile (de mare şi de apă dulce), ciupercile champignon, castraveţii, vinetele, ouăle de raţă, algele de mare, iarba de mare, petalele de crin alb, ficatul de pui şi de oaie, măghiranul, menta, ridichile,