2007 va rămâne în istorie ca anul care a dat peste cap economia şi agricultura românească şi care, foarte probabil, va schimba şi legi în ceea ce priveşte planurile de intervenţie pe vreme caniculară. „Anul ăsta nu mai seamănă cu niciunul de până acum“, spune Liviu Todoran, directorul pentru îngheţată al Napolact. „De obicei, când era caniculă sau temperaturi mai ridicate, îngheţata nu mergea bine. Se bea numai bere, apă minerală sau suc. Anul ăsta
2007 va rămâne în istorie ca anul care a dat peste cap economia şi agricultura românească şi care, foarte probabil, va schimba şi legi în ceea ce priveşte planurile de intervenţie pe vreme caniculară.
„Anul ăsta nu mai seamănă cu niciunul de până acum“, spune Liviu Todoran, directorul pentru îngheţată al Napolact. „De obicei, când era caniculă sau temperaturi mai ridicate, îngheţata nu mergea bine. Se bea numai bere, apă minerală sau suc. Anul ăsta, nu“. El spune că în toate analizele făcute până acum s-au depăşit cu 30 – 40% vânzările din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Mai mult, în anii anteriori, vara se vindeau foarte bine îngheţatele lejere, adică cele cu fructe sau arome de fructe. În schimb, anul acesta, s-au vândut peste aşteptări şi cele mai „grele“, de ciocolată sau vanilie. „Anul ăsta merge tot, tot, tot“, spune managerul.
Berarii spun şi ei acelaşi lucru. „Lunile aceasta am produs în continuu, la capacitate maximă“, a declarat pentru Capital Shachar Shaine, preşedintele URBB. „Dacă am fi avut capacitate de producţie mai ridicată, sigur am fi vândut mai multă bere“.
Dar nu toate veştile sunt bune. Preţul malţului, pe care firma îl importă în cea mai mare parte din Olanda şi Austria, a înregistrat creşteri în ultima perioadă.
Recolta de floarea soarelui este jumătate d