Dupa modelul „Iliescu”, conducerea municipiului Ploiesti s-a intrecut in saracie, cel putin in declaratiile de avere. Pentru ca legea le permite sa se „fofileze” si sa nu-si declare bunurile pentru simplul fapt ca sunt pe numele sotului/sotiei, primarul si cei doi viceprimari Ploiestiului apar in declaratii ca fiind oameni cu o conditie materiala modesta.
Astfel, primarul Emil Calota ar trebui sa umble cu autobuzul, pentru ca masina nu are. In schimb, detine bijuterii de familie si obiecte de arta in valoare de 20.000 de euro si mai multe conturi bancare. Desi oficial nu are masina, viceprimarul Gratiela Gavrilescu este mai bogat decat seful sau ierarhic si asta pentru ca in declaratie a recunoscut mai multe averi.
Aceasta are bijuterii si terenuri mostenite, dar si conturi bancare considerabile. Radu Socoleanu, celalalt viceprimar, are un autoturism Hyundai Accent din 2005, cumparat in Leasing. In schimb, cu exceptia a doua case si terenuri din declaratia de avere, vicele „Soco” nu declara nici un cont bancar.
Afacerile primarilor
In realitate, fiecare dintre cei trei alesi are cate o firma de care se ocupa personal, chiar daca la titularul afacerii apare o alta persoana. Radu Socoleanu are o spalatorie auto, iar Gratiela Gavrilescu o firma de comercializare a vopselurilor. Cat despre primar, chiar daca nu are propria lui afacere, este foarte ocupat in a-si ajuta fiica si ginerele pentru prosperitatea firmelor acestora.
20.000 de euro. Atat a estimat primarul Calota ca valoreaza bijuteriile si operele de arta ale familiei sale. Dupa modelul „Iliescu”, conducerea municipiului Ploiesti s-a intrecut in saracie, cel putin in declaratiile de avere. Pentru ca legea le permite sa se „fofileze” si sa nu-si declare bunurile pentru simplul fapt ca sunt pe numele sotului/sotiei, primarul si cei doi viceprimari Ploies