Patriarhul Teoctist a plecat la cele veşnice insoţit de rugăciunile rostite de zecile de mii de credincioşi ortodocşi, şi nu numai, adunaţi in locaşurile de cult din intreaga ţară.
Patriarhul Teoctist a plecat la cele veşnice insoţit de rugăciunile rostite de zecile de mii de credincioşi ortodocşi, şi nu numai, adunaţi in locaşurile de cult din intreaga ţară.
Mii de lumănări ard in biserici pentru a-i lumina Patriarhului drumul spre lumea cealaltă, iar locaşurile de cult şi toate instituţiile publice au arborat drapelul in bernă. Preoţii din toate colţurile Romăniei au oficiat slujbe de pomenire a Preafericitului Teoctist şi clopotele au răsunat cu tristeţe. Pentru toate feţele bisericeşti, indiferent de confesiune, dar şi pentru mulţi credincioşi, patriarhul ortodoxiei romăneşti din ultimii 21 de ani a reprezentat un factor de echilibru, un om inţelept şi inzestrat, care a reuşit să readucă biserica printre instituţiile statului cu cea mai mare credibilitate.   Â
ARDEAL. Ardealul l-a deplăns ieri pe Teoctist in toate catedralele, bisericile, mănăstirile şi schiturile. Episcopul vicar al Sibiului, Visarion Răşinăreanul, care ii ţine temporar locul Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, a anunţat toate locaşurile de cult din Protopopiatele Sibiu, Braşov, Făgăraş, Mediaş, Bran-Zărneşti, Avrig, Agnita, Rupea, Sălişte şi Săcele cu privire la măsurile care trebuie luate in perioada de doliu. "Vor trage clopotele de căte trei ori pe zi, vor arbora drapele negre, il vor pomeni pe Prea Fericitul Teoctist in Liturghiile pe care le vor face, iar in ziua inmormăntării vor face căte o slujbă de pomenire", a declarat episcopul vicar al Sibiului. Visarion Răşinăreanul a oficiat ieri seară, alături de un sobor de preoţi, o slujbă de pomenire a Prea Fericitului Teoctist in Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
Şi Catedrala Mitropolitană