Conform unui studiu realizat de eMarketer, americanii aloca in medie 1.200 de dolari (878 de euro) anual pe electronice si alte dispozitive high-tech, desi nu inteleg prea multe din tehnologia pe care o achizitioneaza.
Americanii pur si simplu iubesc gadget-urile. Orice noua inventie high-tech aparuta peste noapte trezeste un interes maxim cumparatorilor americani, care sunt dispusi sa plateasca oricat pentru a intra in posesia ultimelor noutati in materie de tehnologie (sa luam ca exemplu deja celebrul iPhone, idolatrizat de fanii Apple), chiar daca majoritatea habar nu au cum sa testeze noul produs.
Americanii detin, in medie, 25 de electronice si sunt pregatiti sa arunce inca 1.200 de dolari (878 de euro) in acest an pentru a-si completa colectia de gadget-uri. Si totusi, “oamenii adora sa cumpere gadget-uri, dar au dificultati majore in utilizarea lor”, sustine analistul eMarketer Lisa Phillips, autorea recentului studiu “Consumer Electronics Online: Converged or Confused?”.
Marketerii sunt cei care antreneaza consumatorii in acest cerc vicios al tehnologiei complexe. Fiecare reclama a unei camera digitale vorbeste despre megapixeli, iar spoturile care prezinta ecranele plate TV abunda de informatii gen 720p si 1080i. Telefoanele mobile nu ar avea un success mai rasunator decat in cazul afirmarii tehnologiilor ca Bluetooth si Wi-Fi.
Cand este vorba despre explicarea acestor notiuni publicului larg, marketerii mai au multe de invatat, potrivit studiului citat, in timp ce consumatorii continua sa caute mai multe informatii online, selectand din ceea ce vad in reclame si putand respinge produsele pe care nu le pot intelege.
eMarketer a alcatuit un profil al consumatorului american de gadget-uri, incorporand statistici si cifre reprezentative:
• 1,9 miliarde de dolari (1,39 miliarde de euro) reprezinta totalul cheltuielilor aloca