Chinezii au nevoie de mobilier, piese auto, echipamente energetice, utilaje şi maşini-unelte pentru sectoarele grele În această perioadă, China traversează o etapă de "reaşezare pe
Chinezii au nevoie de mobilier, piese auto, echipamente energetice, utilaje şi maşini-unelte pentru sectoarele grele
În această perioadă, China traversează o etapă de "reaşezare pe baze noi a platformelor industriale", au anunţat, ieri, oficialii din conducerea unei delegaţii de oameni de afaceri chinezi care vizitează România. Reconstrucţia industrială de acolo deschide mai multe oportunităţi pe care investitorii români sunt invitaţi să le fructifice.
Delegaţia chineză este formată din oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor provinciei JiLin, despre care se spune că este cea mai dinamică din China, din punctul de vedere al creşterii economice şi al potenţialului de dezvoltare. Şeful delegaţiei, Fan Fei, a declarat ieri - în deschiderea unui forum de afaceri desfăşurat la Bucureşti - că în provincia JiLin se regăsesc mai multe avantaje pentru investitori, enumerând printre sectoarele cele mai reprezentative petrochimia, industria prelucrătoare, producţia de autovehicule şi piese de schimb, agricultura, industria farmaceutică şi fabricarea de componente electronice.
De unde rezultă că acele mărfuri şi echipamente care pot susţine dezvoltarea acestor sectoare sunt în general bine asimilate de piaţa locală din zona JiLin. De aceea, oficialii români prezenţi la forumul de afaceri au identificat câteva categorii de produse pentru care exporturile româneşti către China au un real potenţial de dezvoltare.
Ce pot exporta românii în China? Este vorba despre ciment, echipamente energetice, produse chimice şi metalurgice, material rulant şi piese mecanice pentru industria auto. Decalajul dintre importurile chinezeşti şi exporturile româneşti ar putea fi r