Mii de credincioşi au venit ieri la Patriarhie pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a condus timp de 21 de ani Biserica Ortodoxă Romănă. Patriarhul Teoctist va fi inmormăntat măine cu toate onorurile, după ritualul specific ingropării călugărilor. In cripta patriarhală s-au descoperit osemintele unei persoane neidentificate, care vor fi reinhumate la picioarele lui Teoctist.
 ⢠Trafic restrictionat in centrul capitalei, vineri, intre 7.00-14.00 ⢠Votul laicilor va inclina balanţa
Tăcere la cripta lui Teoctist
Scările Catedralei Patriarhale s-au acoperit ieri de sutele de paşi pioşi care vin fără incetare să plăngă la mormăntul Prea Fericitului Teoctist. Praful se amestecă acum cu lacrimi şi cu ploaie.
Tăcerea bisericii e apăsătoare, chiar dacă muncitorii au intrat de marţi să pregătească viitoarea criptă. Fiecare credincios care păşeşte in Catedrală se opreşte pentru căteva minute de muţenie la intrare, in partea dreaptă, să verse o lacrimă. Toţi vor să privească dincolo de "giulgiul" negru care nu permite ochiului să pătrundă la cripta inconjurată de miile de flori dăruite cu inima indurerată. Printre roabele pline de moloz, care intră şi ies din Catedrală, roabele lui Dumnezeu se-apleacă la-nchinăciune, in faţa viitorului mormănt, spunăndu-şi rugăciunea.
SE VA INTOARCE. Ieri, trupul celui care a condus Biserica Ortodoxă Romănă in ultimii 20 de ani a lipsit din Catedrala Patriarhală, pentru a face loc muncitorilor veniţi să-i pregătească celui plecat locul de veci. Va fi readus astăzi după-amiază. După ce Patriarhul se va intoarce acolo unde urmează a se odihni incepănd de măine, in Catedrală se vor ţine slujba de parastas, apoi vecernia. Va sta alături de celelalte trei cripte ale predecesorilor săi, Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romăne, intre anii 1925-1939, Nicodim Munte