CE BEM, CE MĂNCĂM
Salata de carne analizată are 67% apă şi 15 aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte negative asupra sănătăţii. Majoritatea consumatorilor ar trebui să evite produsul.Â
CE BEM, CE MĂNCĂM
Salată cu carne 200 g are o listă de ingrediente foarte lungă, in care este inclusă o serie de aditivi alimentari, unii dintre ei fiind foarte periculoşi.
Lista de ingrediente completă a produsului analizat este următoarea: "sos emulsificat (apă, ulei din soia, oţet, zahăr, amidon modificat de porumb (unul dintre E 14290, 1440, 1451, 1404), gălbenuş de ou, sare, muştar, agenţi de ingroşare: gumă de guar E 412, gumă de xatan E 415) ou, conservanţi: sorbat de potasiu E 202, benzoat de sodium E 211, parizer din carne (29%) (porc, vită, apă, amidon, sare, zahăr, conservant: lactat de sodiu E 325, stabilizator: bifosfaţi E 450, arome, potenţiator de aromă, glutamat de sodiu E 621, antioxidant: erisorbat de sodiu E 316. Conservant: nitrit de sodium (E 250), şuncă (17%) (porc, apă, amidon, sare, zahăr, agenţi de ingroşare: caragenan E 407, gumă de santan E 415, disfosfaţi E 450) ceapă, ouă, castraveţi, ierburi şi condimente, potenţiator de aromă, glutamat de sodiu E 621, acid citric E 330, conservanţi, sorbat de potasiu E 202, benzoat de sodiu E 211. Conţine: ouă, gluten, lapte, muştar, soia, sulfiţi. Produs intr-o companie in care, de asemenea, se utilizează, fructe de mare, ţelină şi peşte". Valorile nutritive medii pentru 100 g de produs sunt: energie: kcal/kj 211/878; proteine 9,7g; carbohidraţi 7,1g; lipide 16,1g.
ANALIZĂ. Produsul are drept componentă principală apa (aproximativ 67%), in care s-au adăugat ca ingrediente: sos emulsificat, parizer din carne, şuncă, condimente, aditivi alimentari. Din punct de vedere al profilului nutriţional produsul este dezechilibrat, avănd proteină cu slabă valoare