Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au găsit în neregulă 182 piscine, bazine şi ştranduri din cele 209 controlate la nivel naţional. Cei mai mulţi operatori economici au fost sancţionaţi pentru că nu aveau documente care să ateste calitatea apei, nu aveau serviciu de salvare sau punct de prim ajutor. Autorităţile au găsit nereguli şi în staţiunile balneare 1 Mai, Băile Felix şi Călimăneşti. În Bucureşti, au fost sancţionate cinci societăţi, între care Cora-L Prompt 4U, pentru că nu avea registru de evidenţă a calităţii apei de îmbăiere şi a clorului rezidual liber, Athenee Phenix Grup, pentru că toate instrucţiunile şi avertizările afişate erau în limba engleză.
Nu au scăpat nici operatorii economici de agrement, mai bine de jumătate din cei verificaţi primind sancţiuni. În Capitală, Administraţia Lacuri Parcuri Agrement-Debarcader Herăstrău a fost amendată pentru că nu avea afişată vârsta minimă de la care se pot închiria bărcile şi hidrobicicletele. Inspectorii îi sfătuiesc pe consumatori să ceară rezultatele monitorizării apei din bazine şi să nu intre în locaţiile de îmbăiere publică dacă au plăgi deschise, dermite, dermatoze sau boli transmisibile. (E.H.)
Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au găsit în neregulă 182 piscine, bazine şi ştranduri din cele 209 controlate la nivel naţional. Cei mai mulţi operatori economici au fost sancţionaţi pentru că nu aveau documente care să ateste calitatea apei, nu aveau serviciu de salvare sau punct de prim ajutor. Autorităţile au găsit nereguli şi în staţiunile balneare 1 Mai, Băile Felix şi Călimăneşti. În Bucureşti, au fost sancţionate cinci societăţi, între care Cora-L Prompt 4U, pentru că nu avea registru de evidenţă a calităţii apei de îmbăiere şi a clorului rezidual liber, Athenee Phenix Grup, pentru că toate instrucţiunile şi aver