Ilie Bolojan(Foto: )
Daniel Meze: Domnule Bolojan cum v-ati adaptat noii posturi de secretar general al guvernului?
Ilie Bolojan: Nu am apucat inca sa cunosc foarte bine Bucurestiul pentru ca programul meu de lucru este de la 7.30 dimineata pana la 10 seara. Activitatea mea se imparte intre hotel si Palatul Victoria si nu prea am avut timp sa stiu ce e in Bucuresti in viata de zi cu zi. Este o provocare, o experienta interesanta si o onoare sa ocup acest post. Incerc sa imi fac treaba cat mai bine.
Exista si abordari de tipul acesta: un om din provincie la Bucuresti. Este foarte mult de lucru si in afara de disputele politice care ocupa piata media, sunt foarte multe proiecte de pus in practica si care nu sunt atat de vizibile pentru ca nu sunt la fel de spectaculoase.
Daniel Meze: Aveti in curtea dumneavoastra celebra regie a protocolului de stat, RAPPS, de serviciile careia beneficiaza foarte multi demnitari care sunt chiriasi. Ati lansat un plan de restructurare a regiei.
Ilie Bolojan: Aceasta regie a fost o vaca de muls pentru foarte multi dintre cei care au detinut o functie de conducere si aici ma refer la posibilitatea de a se repartiza spatii de tip comercial, de birouri, locuinte dupa criterii care erau discutabile. In aceste conditii de lipsa de reglementare explicita a modului de repartizare, unii oameni si-au putut face de cap acolo.
Nu mai vorbesc de numarul foarte mare de active pe care il are regia sunt peste 1100 pe intreg teritoriul tarii. Este ultimul mare bastion imobiliar. Este nevoie sa reducem dimensiunea acestei regii la o dimensiune controlabila sa ramana cu 200-250 de imobile, iar celelalte trebuie vandute.
Cu cat statul are mai putine active pentru a le gestiona, cu cat regulile sunt mai simple si mai