Pentru parfait de nuca se amesteca 180 g zahar,150 g lapte, 2 oua, se fierb, se ia vasul de pe foc, se tempereaza, se adauga un plic de vanilie, 100 g de nuci prajite usor in cuptor si apoi pisate, stropite cu 40 ml de coniac. Dupa ce se raceste complet se toarna peste 500 g frisca batuta si se amesteca usor cu telul. Paralel se prepara din 160 g zahar, cu 160 ml lapte, 2 oua, 1 plic zahar vanilat si 500 g frisca, la fel ca mai sus, inghetata de vanilie. Se toarna alternativ cele doua compozitii in forma de inghetata si se lasa circa 3 ore la congelator.
Pentru parfait de nuca se amesteca 180 g zahar,150 g lapte, 2 oua, se fierb, se ia vasul de pe foc, se tempereaza, se adauga un plic de vanilie, 100 g de nuci prajite usor in cuptor si apoi pisate, stropite cu 40 ml de coniac. Dupa ce se raceste complet se toarna peste 500 g frisca batuta si se amesteca usor cu telul. Paralel se prepara din 160 g zahar, cu 160 ml lapte, 2 oua, 1 plic zahar vanilat si 500 g frisca, la fel ca mai sus, inghetata de vanilie. Se toarna alternativ cele doua compozitii in forma de inghetata si se lasa circa 3 ore la congelator.