Inventatorul american Patrick Flanagan a explicat, în 1973, că piramida amplifică microundele printr-un fenomen similar rezonanţei magnetice, producând o energie ce poate fi transformată în Inventatorul american Patrick Flanagan a explicat, în 1973, că piramida amplifică microundele printr-un fenomen similar rezonanţei magnetice, producând o energie ce poate fi transformată în electricitate
Misterele vechilor piramide au fost întotdeauna un subiect fascinant, aprig dezbătut, dar fără un rezultat menit să facă lumină. Secretele acestor impresionante edificii din piatră continuă să stârnească interes, căutându-se explicaţii logice legate de construcţia şi de efectele energetice pe care le au asupra obiectelor şi fiinţelor vii.
Savanţii bâjbâie, iar studiile efectuate până în prezent de oamenii de ştiinţă arată că în interiorul piramidelor există energii puternice, dar nimeni nu poate explica fenomenul. Şi în România s-a construit, acum câţiva ani, o piramidă care acum zace nefolosită, deşi ar aduce un beneficiu enorm cercetării. Este vorba despre prima piramidă din lume cu staţie de epurare a apei, construită la Piteşti, în anii comunismului.
Interesul privind efectul de piramidă s-a declanşat, cel mai probabil, la mijlocul secolului trecut, când radiestezistul francez Antoine Bovis a început să cerceteze fenomenul pe lângă care trecuseră zeci de mii de oameni, fără să-l observe.
El şi-a exprimat convingerea că în interiorul unei piramide se poate produce un proces de mumificare naturală a cadavrelor umane şi animale, după ce a găsit cadavre de şoareci şi de alte asemenea animale, care nu putreziseră, în camera mortuară regală (un loc întunecos, umed, unde temperatura atinge 20 grade Celsius). Bovis a simţit că fenomenul trebuie să aibă legătură cu forma piramidei.
Aşa că şi-a construit un model exact, la scară, al piramidei lu