Cina romantica. Fara sampanie, dar cu vin ales. Spectacol de gastronomie si portii pentru doi. Ar parea o seara de Sfantul Valentin. Dar e in mijlocul verii. Iar inimioarele nu se gasesc decat pe meniu.
Restaurantul Benihana din cadrul Howard Johnson Grand Plaza Hotel a lansat saptamana trecuta un proiect culinar pentru indragostiti: Benihana Lovers' Night. Adica seri romantice - la cina, in oras - meniul fiind o lista predefinita de sortimente japoneze. Serile romantice din restaurant se vor derula, indiferent de sezon, in ultima duminica a fiecarei luni.
"Am ales aceasta zi pentru a derula proiectul Benihana Lovers' Night pentru ca duminica este in general o seara mai linistita (atat in Benihana, cat si in oras), cand simturile sunt mai "adormite" dupa agitatia de week-end", spune Laura Hamzea, PR si Marketing Coordinator al Howard Johnson Grand Plaza Hotel.
Conceptul Benihana Lovers' Night poate fi tradus atat prin "Seara Indragostitilor la Benihana", cat si prin "Seara Indragostitilor de Benihana". Asta pentru ca s-au gandit nu doar la cei care doresc sa petreaca o seara mai speciala in oras, dar si la cei care sunt pasionati de ingredientele si de arta culinara japoneza.
Meniul, o lista special creata pentru eveniment, cuprinde pe langa bauturile aperitive si un vin ales in asociere cu preparatele din meniu, "o selectie cupidoniana" de sushi, sashimi si makimono. "Pentru gustarea rece a meniului din prima seara de acest gen am avut Akasaka - o combinatie de sushi cu somon, seabass si caracatita, sashimi de ton proaspat, rulouri de orez si alge de mare umplute cu creveti prajiti tempura, precum si rulouri de avocado si crab numite California maki", explica Alexandru Marinica, managerul restaurantului. Apoi urmeaza supa japoneza de ceapa si salata ? la Benihana asezonata cu sos proaspat de ghimbir.
Felul principal a fo