Variante multiple, pentru ocuparea postului de prefect al Brailei, dupa pensionarea, din toamna, a actualului reprezentant al Guvernului in teritoriu. A fost unul dintre subiectele abordate, ieri, in cadrul conferintei de presa a reprezentantilor PD, care au inventariat lista persoanelor care au absolvit cursul de administratie publica pentru inalti functionari publici, care, teoretic, ar trebui sa fie un avantaj in obtinerea acestui post. Consilierul judetean Mario Da'Ros i-a numit pe cei despre care stia ca beneficiaza de acest atu: "Sint trei oameni care au cursurile de administratie publica facute si care, teoretic, pot deveni prefecti. De fapt, cursul complet il au doi: subprefectii Dumitru Popa si Mircea Fudulaiche, iar cel de-al treilea, prefectul Mitroi, a facut o parte din curs. Este posibil sa vina prefectul dintr-un alt judet, dar deranjul este mare, atit pentru administratia locala, cit si pentru persoana respectiva, pentru ca legea spune ca daca este mutat in alt judet, atunci trebuie sa i se asigure locuinta si serviciu sotiei. Pe de alta parte, aceasta functie nu a devenit o casta inchisa, postul poate fi ocupat si de o persoana care inca nu are cursurile respective. Spun asta pentru ca aceste cursuri au o istorie foarte scurta, de doi ani si deci se pot numi ca prefect oameni care nu le-au facut si care le pot urma dupa ce au fost instalati in functii".
In ce priveste posibilitatea instalarii lui Dumitru Popa in functia de prefect, Mario Da'Ros o exclude, data fiind fosta apartenenta politica a acestuia la PD: "Haideti sa fim seriosi! Nici vorba!". De altfel, chiar Popa ne-a declarat ieri ca nu are de gind sa candideze pentru postul respectiv.
L-am mai intrebat pe Mario Da'Ross cum apreciaza activitatea prefectului Mitroi, din acest mandat: "A fost ca apa sfintita, nici n-a daunat, nici n-a imbunatatit situatia!".
Zvon