Aveţi grijă cum preparaţi mπncarea! Prevenirea salmonelozei începe în primul rπnd prin spălarea mπinilor cu apă şi săpun, dar şi acordπnd o atenţie deosebită în păstrarea Aveţi grijă cum preparaţi mπncarea!
Prevenirea salmonelozei începe în primul rπnd prin spălarea mπinilor cu apă şi săpun, dar şi acordπnd o atenţie deosebită în păstrarea şi pregătirea alimentelor.
Salmoneloza nu e o simplă indigestie. Alimentele crude sau insuficient preparate termic, manipulate defectuos în cursul pregătirii meselor pot fi surse ale unor infecţii ale tractului digestiv, suficient de severe ca să determine prezenţa la medic şi deseori spitalizarea.
Cornelia Vasile, 39 ani: Am un ritm de viaţă foarte alert, lucrez 12 ore pe zi, nu prea apuc să dorm, dar mănπnc foarte mult. Ronţăi tot timpul: fructe, covrigei. Realizez că regimul meu alimentar nu e cel mai bun şi nu vreau să mă îngraş. De ce se întπmplă toate acestea şi ce am de făcut?
Acestea pot fi primele semne ale bulimiei legate de stres.
Psihicul tău începe să-ţi joace feste! Mulţi dintre noi cunosc sentimentul de a transforma ziua în 25 de ore, doar că, atenţie!, toate acestea costă!
Şi dacă nu îţi dai seama acum, cu siguranţă peste ceva timp vei constata că ronţăitul covrigeilor însemna de fapt biciuirea neuronilor tăi, pe care, dacă nu îţi dădeai seama că trebuie să îi protejezi, trebuia să îi maschezi cu ceva. Şi la îndemπnă ce puteai găsi? Fructe, covrigei... Încearcă să îţi controlezi regimul de viaţă! De exemplu, în locul covrigeilor, aleargă în parc! Vei observa că poţi lucra chiar mai mult şi mai eficient decπt înainte!
Dintre cauzele care provoacă toxiinfecţii alimentare, salmoneloza, de curπnd dezvoltată în unele colectivităţi şi la noi în ţară, e o boală infecţioasă determinată de o bacterie - salmonella - care, pătrunsă în tubul digestiv, are nevoie de doar 12 pπnă l