Câştigul salarial mediu net a atins în iunie 1.023 lei, cu 1,1% mai mult faţă de luna precedentă şi cu 22,5% peste nivelul înregistrat la mijlocul anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În acelaşi timp, salariul mediu brut a înregistrat un avans nominal de 1,2% în raport cu nivelul de luna precedentă, la 1.377 lei. Creşterile câştigului salarial mediu net, în luna iunie, s-au datorat, în principal, acordării de prime (inclusiv a primelor de vacanţă), indexărilor, negocierilor salariale sau realizărilor de producţii mai mari, arată INS.
Majorări semnificative au fost înregistrate în industria de echipamente pentru radio, televiziune şi comunicaţii (8,5%), peste 10% în activităţile de poştă şi telecomunicaţii, silvicultură, exploatare forestieră şi servicii anexe, între 6% şi 8% în activităţi de curierat, administraţie publică, asigurări şi transporturi pe apă, între 2% şi 4% în informatică şi cercetare-dezvoltare, tăbăcirea şi finisarea pieilor, fabricarea produselor textile, edituri, poligrafie şi reproducerea înregistrărilor pe suporţi etc. În acelaşi timp au fost consemnate scăderi de 14,9% în industria metalurgică, între 6% şi 7% în extracţia hidrocarburilor şi servicii anexe, intermedieri financiare, industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi de birou şi între 2% şi 4% în fabricarea produselor din tutun, activităţi ale agenţiilor de turism, transporturi terestre. (E.C.)
Câştigul salarial mediu net a atins în iunie 1.023 lei, cu 1,1% mai mult faţă de luna precedentă şi cu 22,5% peste nivelul înregistrat la mijlocul anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În acelaşi timp, salariul mediu brut a înregistrat un avans nominal de 1,2% în raport cu nivelul de luna precedentă, la 1.377 lei. Creşterile câştigului salarial mediu net, în luna iunie, s-au datorat,