Expozitia cuprinde 60 de fotografii impartite pe patru teme: dinamism, stil de viata, cultura si inventii. La vernisajul care a avut loc ieri, la prinz, a participat un public numeros, multi tineri profitind de faptul ca sint in vacanta si puteau zabovi linistiti in fata imaginilor.
Fotografiile sint cu adevarat spectaculoase si arata o comunitate care a imbratisat fara rezerve valorile si mentalitatile occidentale - din acest punct de vedere este remarcabila imaginea juratilor asiatici imbracati in robe si cu peruci dupa modelul englez -, dar care a stiut sa isi pastreze spiritul oriental si traditiile.
Trebuie spus totusi ca expozitia “miroase” a propaganda si poate da o idee despre cum era prezentata Romania in strainatate in anii comunismului.
De fapt, organizatorii nici nu au ascuns ca au dorit “sa evidentieze faptul ca la 10 ani de la retrocedarea Honk Kongului Republicii Populare Chineze de catre autoritatile britanice, orasul a continuat sa se dezvolte nestingherit, pastrindu-si farmecul oriental”.
Dincolo insa de acest aspect si de imaginile cu copii zimbitori fluturind stegulete reprezentind drapelul Chinei, expozitia poate fi privita ca o fereastra spre o lume pe care multi dintre vizitatori nu vor avea sansa sa o vada.
“Expozitia prezinta patru mari teme, de la dezvoltarea urbana la viata de zi cu zi intr-un colt oarecum diferit al Orientului indepartat, o imbinare a aspectelor orientale cu cele occidentale”, a explicat Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului National al Unirii din Alba Iulia.
Expozitia va putea fi vizitata pina in data de 19 august. Expozitia cuprinde 60 de fotografii impartite pe patru teme: dinamism, stil de viata, cultura si inventii. La vernisajul care a avut loc ieri, la prinz, a participat un public numeros, multi tineri profitind de faptul ca sint in vacanta si puteau zabovi linistiti in fata