Cotele Dunarii scad intr-un ritm dramatic din cauza secetei. Perioada critica va fi in august si septembrie.
Semnal de alarma pe canalele navigabile. In cursul lunii iulie, cotele Dunarii au avut o evolutie fluctuanta: dupa o perioada de scadere la inceputul lunii, a urmat o crestere la mijlocul sau. Directorul general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, Ovidiu Cupsa, a declarat insa ca, in ultimele zile, cotele Dunarii au scazut din nou. "In decurs de 24 de ore, apele fluviului au scazut cu 21 de centimetri, iar in numai opt zile, scaderea a ajuns la 1,38 metri", a spus acesta. Directorul general al CNCAN a precizat ca traficul a avut o evolutie buna, depasind cu 16% programul lunii iulie si cu 8% programul cumulat pe primele sapte luni ale anului 2007. Potrivit lui Ovidiu Cupsa, evolutia fluctuanta a Dunarii a afectat transportatorii, pentru ca, desi numarul tranzitarilor a crescut cu circa 800, volumul de marfa a fost acelasi.
Un alt motiv care a dus la afectarea transportatorilor a fost intarirea monedei nationale. "Din punct de vedere economic, compania nu a fost afectata direct, pentru ca planul a fost realizat", a mentionat Ovidiu Cupsa. Chiar si fata de anul 2006, traficul pe anul acesta este mai bun, atat la nivelul lunii iulie, cat si cumulat pe sapte luni, in aceasta perioada inregistrandu-se un trafic de peste 16 milioane de tone trafic capacitate. Cotele Dunarii scad intr-un ritm dramatic din cauza secetei. Perioada critica va fi in august si septembrie.
Semnal de alarma pe canalele navigabile. In cursul lunii iulie, cotele Dunarii au avut o evolutie fluctuanta: dupa o perioada de scadere la inceputul lunii, a urmat o crestere la mijlocul sau. Directorul general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, Ovidiu Cupsa, a declarat insa ca, in ultimele zile, cotele Dunarii au scazut din nou.