În publicaţia profesionistelor străzii a scris şi o laureată a Premiului Nobel pentru Pace
Un grup de prostituate din „cartierul roşu” din Bombay au luat atitudine împotriva marginalizării căreia i-au căzut victime la modul cât se poate de elegant: au lansat o revistă. Publicaţia lunară, botezată Red Light Despatch, este locul în care se vor putea exprima toate femeile „fără identitate”.
Pentru ca toată istoria să fie susţinută de profesionişti, editorul revistei este o jurnalistă, Anurag Chaturvedi. „Obiectivul nostru este să oferim femeilor care practică prostituţia o platformă de exprimare. Red Light este vocea celor fără voce şi a femeilor fără identitate, deoarece nimeni nu vorbeşte despre visele, agoniile sau nostalgia prostituatelor”, a explicat aceasta.
Opt pagini alb-negru, fără fotografii, într-un tiraj de 1.000 de exemplare. De atât au nevoie femeile care-şi câştigă existenţa într-unul dintre cele mai periculoase moduri. Red Light este editată, însă, în engleză, hindu şi bengali şi a trecut, deja, graniţele cartierului în care s-a născut ideea.
În paginile publicaţiei se regăsesc mărturii personale, poeme, subiecte legate de sănătate şi de drepturile omului, precum şi articole semnate de diverse personalităţi. În Red Light s-au putut citit texte scrise de avocata iraniană Shirin Ebadi, activistă pentru drepturile omului, deţinătoare a Premiului Nobel pentru Pace.
Ajutate de organizaţia nonguvernamentală Apne Aap, care militează pentru drepturile femeilor, prostituatele, care nu ştiu să citească, se războiesc cu tastatura computerelor. Truda lor are un scop bine definit: să evite ca alte femei să le repete greşeala. „Trebuie să facem apel la conştientizare în rândul femeilor, al celor care cad, fără să vrea, în capcanele unor persoane care le promit locuri de muncă şi, mai apoi, le forţează să facă acest tip de comerţ”, pune pu