Din totalul de peste 600.000 de poduri existente în SUA, un număr de 73.533, adică 12%, au deficienţe structurale, de tipul celor ale podului prăbuşit joi, la Minneapolis, arată o statistică a Din totalul de peste 600.000 de poduri existente în SUA, un număr de 73.533, adică 12%, au deficienţe structurale, de tipul celor ale podului prăbuşit joi, la Minneapolis, arată o statistică a Societăţii Americane de Inginerie Civilă. Podurile respective sunt traversate de un total de circa 300 de milioane de autovehicule, zilnic, însă nu se ştie câte dintre ele prezintă risc de prăbuşire.
Specialiştii estimează că repararea lor va dura mai mult de o generaţie, iar costurile totale se ridică la peste 188 miliarde de dolari, adică circa 9,4 miliarde de dolari pe an, timp de peste 20 de ani.
Raportul a mai descoperit calculări incorecte ale greutăţilor-limită, afişate la intrarea pe poduri, dar şi în baza de date federală, iar specialiştii spun că acesta ar fi unul dintre aspectele care ar putea genera catastrofe de genul celei din Minneapolis.
Liderii congresului american au declarat că fondurile pentru reparaţii sunt prea mici. Inginerii estimează că este nevoie de 75 miliarde de dolari pe an numai pentru a preveni deteriorarea în continuare a podurilor, însă sunt alocaţi numai în jur de 60 miliarde. Oficialii federali au alertat statele din SUA, cerându-le să verifice imediat podurile asemănătoare cu cel de peste Mississippi, care s-a prăbuşit.
O altă estimare a Administraţiei Federale a Şoselelor, făcută acum cinci ani, arată că necesarul pentru reparaţiile la poduri era de cel puţin 55 miliarde de dolari, bani pe care congresul, guvernul federal şi cel al statelor nu i-au alocat în totalitate. Podurile cu deficienţe structurale au restricţii în privinţa greutăţii autovehiculelor care le pot trece, au nevoie de lucrări imediate, iar unele au fost