Gradina Zoologica din Braila a facut mari progrese in ceea ce priveste alinierea la normele europene de protectie a animalelor. Fata de cusca de nici 30 metri patrati in care erau inchisi pina acum citeva zile, ursoaica Elvira si puiul ei de sase luni, Stelica, pot alerga acum in voie pe o suprafata generoasa, de 1.000 mp. In plus, pentru a se simti cit mai aproape de mediul lor natural, li s-a amenajat o grota si un bazin, unde se pot racori in zilele toride ale verii. Perimetrul este delimitat de un gard din fier forjat pe care l-ar putea lesne escalada daca nu ar fi prevazut cu un sistem electric, cu voltaj mare si amperaj mic, ce le descurajeaza orice tentativa de evadare. Micul Stelica este foarte incintat de noua lui casa si isi exprima multumirea jucindu-se cit e ziua de lunga, catarindu-se in copaci si balacindu-se in apa racoroasa.
Nici leii nu au fost uitati: din cele zece exemplare detinute in prezent de parcul zoo brailean, patru vor avea la dispozitie o suprafata de 3.000 mp, inconjurata, de asemenea, de un gard protejat electric: un mascul de 5 ani si trei femele, cu virste cuprinse intre 1 si 6 ani. "Restul leilor vor fi preluati de doua asociatii de protectie a animalelor si eliberati in savana africana. Ii lasam sa se intoarca in mediul lor natural, fiindca aici nu le putem oferi conditiile impuse de noile reglementari", ne-a declarat George Cervis, administratorul Gradinii Zoo Braila, adaugind ca amenajarea spatiului destinat celor patru lei este in plina desfasurare si va fi gata in citeva saptamini.
Cervis promite ca, in scurt timp, vor fi reparate si aleile destinate publicului vizitator, al caror aspect cam saboteaza toate eforturile facute pina acum pentru schimbarea imaginii parcului zoo. "O sa plombam gaurile din asfalt fiindca, deocamdata, nu avem alte posibilitati financiare", ne-a spus Cervis. Banii pentru investitiil