Informatie exploziva! Primele 10 salarii din Braila insumeaza nu mai putin de 1,8 miliarde lei vechi. Cel mai mare salariu este de 230 de milioane lei, celelalte fiind cuprinse intre aproximativ 100 si 200 de milioane lei. Aceste informatii stupefiante au iesit la iveala ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate de conducerea Casei Judetene de Pensii. Cu acelasi prilej, am aflat ca, incepind din 2008, salariile gigant vor fi impozitate in intregime deoarece baza de calcul a contributiei de asigurari sociale nu mai este plafonata la 5 salarii medii brute, aceasta extinzindu-se la venitul mediu brut realizat lunar.
Aparitia noii legi a pensiilor largeste baza de impozitare, salariile directorilor si a managerilor urmind a sustine pensiile celor de virsta a III a. "Una dintre modificarile prevazute de Legea nr. 250/2007 se refera la faptul ca baza de calcul a contributiei de asigurari sociale nu mai este plafonata la 5 salarii medii brute, asa cum prevedea Legea nr. 19/2000, aceasta fiind reprezentata de venitul mediu brut realizat lunar. Daca pina acum CAS -ul era plafonat la veniturile de aproximativ 6.000 de lei (60 de milioane lei vechi), din 2008 lucrurile se schimba. Vor fi impozitate si salariile care depasesc aceasta suma. In Braila primele zece salarii insumeaza nu mai putin de 182.750 Ron (1,8 miliarde lei vechi - n.r.). Nu ma intrebati din ce domenii sau sectoare pentru ca nu va pot spune. Cert este ca se vor acumula mult mai multi bani la bugetul de asigurari sociale, sume care vor sustine pensiile celor de virsta a III a", ne-a declarat Stefan Sinpetru, director executiv al Casei Judetene de Pensii.
Modificari au intervenit si in ceea ce priveste asociatii unici, asociatii, comanditarii, actionarii, administratorii sau managerii care au incheiat contract de administrare sau de management, membrii asociatiilor familiale, perso