Preşedintele Traian Băsescu a apărut ieri-dimineaţă, incă de la ora 8:00, pentru a vedea dacă firmele de asfaltări, care i-au fost cliente la Ministerul Transporturilor şi la Primăria Capitalei, au inceput să incarce munţii de gunoaie de la intrarea pe Autostrada Soarelui.
Drumarii şefului statului au "uimit" prin promptitudinea cu care au reuşit să-şi aducă utilajele la marginea Bucureştiului. Incă de la 5 dimineaţa, dezvăluia un angajat al lui Costel Căşuneanu, omul de afaceri din Oituz, implicat in afacerea cu terenul cumpărat de la Traian Băsescu. Pa&Co International şi-a adus oameni şi basculante din punctele de lucru din Bucureşti, dar şi din Bacău. Euroconstruct era şi ea "la datorie". In total vreo şase-şapte firme, dezvăluia angajatul lui Căşuneanu, 150 de basculante, 30 de excavatoare, venite din toată ţara să salubrizeze zona. Primăria Capitalei a intrat şi ea in joc, anunţănd inchiderea traficului pentru trei zile pe tronsonul dintre Podul Vitan-Bărzeşti şi Şoseaua de Centură pentru a facilita lucrările.
CINE PLĂTEŞTE. Ritmul de lucru al drumarilor deveniţi gunoieri a bătut insă estimările Primăriei. Dacă in primă fază muncitorii spuneau că cel mai devreme astă-seară ar putea fi incărcate cele 180.000 de tone de gunoaie, măsurate din ochi, pentru că incap in 2.000 de basculante, ieri la prănz veştile erau şi mai bune: in maximum 24 de ore treaba e terminată. Ştiau probabil muncitorii că preşedintele Băsescu va mai trece in timpul zilei să vadă ce s-a făcut. Aşa s-a şi intămplat, la ora 15:30 şeful statului venind in a doua vizită la Popeşti-Leordeni să vadă cu ochii lui cum gunoaiele sunt cărate de pe marginea autostrăzii la groapa de la Glina. A inspectat şi malul Dămboviţei, acuzănd Apele Romăne că nu intreţin digul, pe care au crescut bălării. In calitate de "cetăţean" a intervenit in problema gunoaielor şi in aceeaşi cali