Laptopurile au devenit extrem de atractive în ultima vreme. Preţurile au scăzut, promoţiile se ţin lanţ. Astăzi poţi achiziţiona o configuraţie decentă cu mai puţin de 2.000 de lei. Iată Laptopurile au devenit extrem de atractive în ultima vreme. Preţurile au scăzut, promoţiile se ţin lanţ. Astăzi poţi achiziţiona o configuraţie decentă cu mai puţin de 2.000 de lei. Iată câteva sfaturi pentru cei care nu sunt foarte familiarizaţi cu domeniul IT şi vor să-şi cumpere un laptop.
Principalele lucruri care interesează atunci când te-ai hotărât să cumperi un astfel de aparat sunt probabil preţul şi dimensiunile. Urmează să desluşeşti apoi şi caracteristicile tehnice, astfel încât să achiziţionezi modelul de care ai nevoie, şi nu unul prea scump, plătind pentru performanţe inutile pentru tine, ori unul ieftin, dar slab şi pe care va trebui să îl updatezi în scurt timp.
Preţul mare nu este întotdeauna o garanţie că vei cumpăra modelul adecvat. Deşi notebook-urile de mici dimensiuni sunt mai scumpe, acestea au şi inconveniente. Notebook-urile subţiri şi uşoare tind să dispună de taste mai mici, cu spaţii mai reduse între ele (thin-and-light), recomandate celor care călătoresc, şi nu celor care vor ţine laptopul pe birou. Mai există tipul ultraportable, cu o greutate redusă, foarte subţiri şi eficiente, dar mult mai scumpe. Un model nerecomandat celor care călătoresc mult este "desktop replacements", care are trăsăturile tehnice ale unui desktop PC, dar cu dezavantajul greutăţii.
Două vorbe despre performanţe n Autonomia bateriei este calculată în stand-by! Funcţionând cu toate setările la minim, autonomia este totuşi cu o oră mai mică decât în stand-by. Cu toate setările la maxim, durata autonomiei bateriei poate fi de jumătate din timpul specificat pentru stand-by n Procesorul: viteza contează! Dacă vrei să ai performanţe, alege un lap