Zeci de modele de masini produse de compania americana Ford vor fi readuse in fabricile producatorului pentru a fi retestate.
Proprietarii unor astfel de modele produse in perioada 1992-2004 au aflat de cateva zile ca au fost supusi unui risc destul de mare cand au circulat cu propriile autovehicule.
Administratia americana pentru siguranta traficului a rechemat deja de pe piata 3,6 milioane de vehicule, in urma constatarii unei defectiuni la sistemul de control al vitezei, care se poate supraincalzi sau poate lua foc.
Vehiculele vizate sunt Ford Seria F, camionetele Ranger, vehiculele de teren Explorer, Bronco si Mountaineer, furgonetele Econoline, precum si autoturismele Crown Victoria, Town Car, Grand Marquis, Capri, Mark VII si Taurus Sho, produse in perioada 1992-2004, potrivit Reuters.
Chiar daca problema va fi rezolvata prin introducerea unei componente noi in sistemul de control al vitezei, impactul asupra vanzarilor Ford va fi major, in contextul in care al doilea producator auto american incearca sa reduca pierderile inregistrate pe piata nord-americana.
Pierderile companiei s-au ridicat in al doilea trimestru al acestui an la 279 milioane de dolari.
Situatia din aceasta perioada nu este singura dificila din istoria Ford. In 2005-2006, producatorul a mai rechemat de pe piata alte 6,2 milioane de vehicule pentru probleme la sistemul de control al vitezei, care puteau declansa incendii la nivelul motorului.
Oficialii Ford sustin insa ca, pana in prezent, nu a fost semnalat niciun caz grav produs de aceste defectiuni.
Zeci de modele de masini produse de compania americana Ford vor fi readuse in fabricile producatorului pentru a fi retestate.
Proprietarii unor astfel de modele produse in perioada 1992-2004 au aflat de cateva zile ca au fost supusi unui risc destul