Educatia ramane o constanta in parcursul profesional al viitorilor manageri autohtoni, in ciuda faptului ca Romania este o tara in care spiritul antreprenorial a fost ridicat pana aproape de stadiul de "cult".
Desi orice angajator va spune ca este mult mai important "ce stii sa faci" decat o diploma de facultate, absolvirea de studii de specialitate sau a unui master in afaceri poate cantari mult in decizia finala de recrutare.
"In cele mai multe cazuri, absolvirea unui MBA este apreciata de companiile multinationale din Romania, care investesc bugete substantiale pentru a atrage si retine resurse umane bine pregatite", este de parere Florenta Rantz-Voicu, marketing coordinator Clients & Markets la Deloitte Romania si una dintre absolventele primei promotii a programului de MBA Romano - German de management antreprenorial.
Iar studentii care termina una dintre facultatile Academiei de Studii Economice si se gandesc sa acceada intr-un post de management sunt si cei mai interesati de urmarea unui MBA. Potrivit lui Nicolae Pop, decanul Facultatii de Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) si director al Programului de MBA Romano - German, din prima promotie de 30 de absolventi de MBA de anul acesta, jumatate au fost economisti, iar restul - ingineri, juristi, medici, filologi sau istorici.
Anul acesta, la ASE s-au inscris 8.300 de candidati, fiecare candidat putand sa aiba de la una si pana la zece optiuni, rezultand in final 27.000 de optiuni. Astfel, pentru cele 2.646 de locuri la buget concurenta a fost de zece candidati pe un loc.
Cum arata viitorii absolventi de MBA care urmeaza studii economice? Unul dintre avantajele pe care le ai ca student la ASE, spune Pop, este faptul ca cei mai multi dintre studenti se angajeaza din timpul facultatii, iar momentul absolvirii ii gaseste deja cu un sala