WC-urile sunt o sursă de infecţie, dar patronul declară că a primit de la primar acordul să fie folosit grupul sanitar al şcolii.
OLT. Autorităţile cu drept de control îşi aduc aminte de discotecile de la ţară de obicei în momentul în care primesc sesizări şi trebuie să răspundă în 30 de zile, iar atunci se lasă cu amenzi şi chiar cu suspendarea activităţii.
A păţit-o şi proaspătul chiriaş, concesionar sau colaborator al primăriei - pentru că nu s-a hotărât în timpul controlului ce calitate are, de la căminul cultural din Brebeni.
Nu cu mult timp în urmă, pe adresa Inspecţiei Sanitare de Stat a venit o reclamaţie privind funcţionarea discotecii amintite, referitoare la disconfortul produs de muzica dată prea tare şi de urmele lăsate de tineri în zonă, după nopţile de dezmăţ. Inspectorii ISS au descins în comună sâmbătă noapte şi, înainte de a sta de vorbă cu patronul discotecii, au măsurat nivelul zgomotului aproape de locuinţa reclamantului, stabilind că pragul minim de confort este mult depăşit.
Dacă Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 536/1997 stabileşte pe timp de zi pragul minim de confort la 50 dB, iar noaptea, după ora 23.00, la 40 dB, valoarea înregistrată sâmbătă a fost 62 dB. Smerit, patronul Cristi Alexandru s-a arătat interesat de norme şi dornic să intre în legalitate. „E a doua sâmbătă când dau discotecă aici. Cel dinaintea mea se înţelegea el cumva cu vecinii, nu ştiu, le mai dădea câte ceva, că nu ziceau nimic. Acum au început iar, că, nu ştiu, sunt aşa de răi oamenii ăştia că-mi vine să închid şi să-i las în pace!“, a început să se vaite patronul.
Din discuţie în discuţie, acesta a recunoscut că vinde şi băuturi alcoolice în discotecă, „doar pentru noi, ai casei“, şi că tocmai a solicitat autorizaţia sanitară, după ce a auzit de sesizări. Pe care speră să o şi obţină, deşi n-a început încă lucrările de amenajare a grupu