Doar aproximativ 100 de farmacii din cele 680 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) ar mai avea fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite. Deşi au trecut doar câteva zile din luna în curs, mulţi bucureşteni au făcut cale întoarsă din mai multe farmacii în căutarea compensatelor, deoarece li s-a spus că fondurile au fost deja epuizate. Pe site-ul CASMB, potrivit actualizărilor făcute chiar de farmacişti, ieri, mai figurau 127 de farmacii care ar mai fi avut fonduri, dar există şi cazuri în care pacienţii n-au avut sorţi de izbândă să îşi ia medicamentele prescrise pe reţeta compensată şi gratuită.
Dumitru Lupuleasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, ne-a declarat că în unele farmacii bugetul a fost epuizat din primele 3 zile ale lunii. „Fondurile alocate farmaciilor sunt mai mici decât în semestrul I şi de aceea se epuizează mai repede”, a mai spus Dumitru Lupuleasa.
O altă explicaţie ar fi că unii pacienţi au primit medicamentele pentru o perioadă de trei luni şi nu pentru o singură lună, cum era până acum. În urmă cu ceva timp, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că va da un ordin prin care bolnavilor cronici să li se poată prescrie medicaţia pe o perioadă de 3 luni. Ordinul a apărut, dar se pare că nu au fost modificate fondurile alocate farmaciilor. (L.S.)
Doar aproximativ 100 de farmacii din cele 680 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) ar mai avea fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite. Deşi au trecut doar câteva zile din luna în curs, mulţi bucureşteni au făcut cale întoarsă din mai multe farmacii în căutarea compensatelor, deoarece li s-a spus că fondurile au fost deja epuizate. Pe site-ul CASMB, potrivit actualizărilor făcute chiar de farmacişti, ieri, mai figurau 127 de farmacii care ar mai fi avut fo