Companiile sunt interesate să afle pretenţile financiare ale candidaţilor înainte de interviu Menţionarea în CV a salariului dorit reduce numărul de interviuri nereuşite. Asta pentru
Companiile sunt interesate să afle pretenţile financiare ale candidaţilor înainte de interviu
Menţionarea în CV a salariului dorit reduce numărul de interviuri nereuşite. Asta pentru că angajatorul îşi face o primă impresie despre pretenţiile financiare ale candidatului şi poate face astfel o selecţie a pretendenţilor.
Pe măsură ce economia oferă tot mai multe oportunităţi de angajare, un motiv tot mai des întâlnit pentru care un proces de recrutare poate să eşueze este refuzul ofertei financiare de către candidaţi.
Una dintre metodele de a reduce acest risc este informarea angajatorului despre aşteptările salariale încă din etapa sortării CV-urilor, prin includerea în acesta a sumei dorite. "Decizia de angajare e axată mult mai mult pe salariu decât era acum 5-10 ani", spune George Butunoiu, unul dintre principalii jucători pe piaţa consultanţei în resurse umane din România. Pe atunci, erau "vândute" candidatului oportunităţile de dezvoltare. Butunoiu crede însă că este de preferat situaţia actuală în care accentul să fie pus pe oferta materială pentru că înainte apăreau foarte multe frustrări din cauza promisiunilor nerespectate şi a aşteptărilor înşelate.
Companiile sunt foarte interesate să afle salariul pe care şi-l doreşte un candidat, dar doar aproximativ 40% din CV-urile portalului de recrutare ejobs.ro menţionează salariul dorit de candidaţi. "Majoritatea preferă să sublinieze realizările pe care le-au avut şi să convingă astfel compania că merită un salariu mare, iar negociera propriu-zisă să aibă loc în momentul interviului", spune Laura Chilom, consultant în resurse umane al site-ului. Ea crede că mulţi candidaţi se feresc să-şi declare prete