Functionarii publici se declara nemultumiti de intentia lui Paul Pacuraru de a reduce personalul din sistem cu 10%. Salariatii din administratia locala sustin ca o asemenea masura ar reprezenta o incalcare a Constitutiei si legii 215/2001 privind administratia locala.
“Este absolut scandalos si riscant sa propui astfel de masuri si sa afirmi ca in administratia locala a crescut nejustificat numarul de salariati, in timp ce au fost transferate foarte multe activitati catre administratia locala (ex: evidenta informatizata a populatiei, politia comunitara, asociatiile de proprietari-locatari, tot ce inseamna asistenta sociala, administrarea invatamantului preuniversitar,gradinite, crese etc),
in timp ce salariile din administratia locala sunt cele mai mici din intreg sistemul bugetar, iar administratia locala este cea care trebuie sa promoveze cele mai multe proiecte pentru atragerea de fonduri structurale si de coeziune, iar lista poate continua “ se arata intr-un comunicat transmis de catre sindicalisti.
Functionarii publici avertizeaza ca daca masura vehiculata de ministru va intra in viguare salariatii din administratia locala vor solicita demisia intregului guvern.
Acestia ii solicita lui Paul Pacuraru sa reanalizeze constructia sistemului bugetar, impreuna cu federatiile sindicale reprezentative din administratia publica.
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a afirmat ca organigrama posturilor din domeniul bugetar depaseste cu cel putin 10% personalul necesar. Acesta considera ca cei 10% trebuie disponibilizati.
O asemenea masura ar putea sa aduca, potrivit declaratiilor ministrului economii la bugetul de stat de peste 700 de milioane de euro. Functionarii publici se declara nemultumiti de intentia lui Paul Pacuraru de a reduce personalul din sistem cu 10%. Salariatii din administratia locala sustin ca