OLT. O expoziţie inedită de foto-documente sub genericul „Dunărea - fluviu european“, s-a deschis ieri în holul Prefecturii Olt, publicul având posibilitatea să cunoască istoria oraşelor bulgăreşti şi româneşti de pe cele două maluri ale Dunării, care cuprinde secolele XIX şi XX şi care este legată de importanţa marelui fluviu în context european. Documentele, gravurile şi fotografiile prezentate surprind aspecte economice şi istorice legate de fosta Comisie Europeană a Dunării şi din viaţa oraşelor Moldova Nouă, Orşova, Drobeta Turnu Severin, Vidin, Calafat, Lom, Oreahovo, Zimnicea, Nicopole, Svistov, Turnu Măgurele, Ruse, Giurgiu, Tutrakan, Călăraşi, Cernavodă, Brăila, Galaţi, Isaccea, Tulcea. Din expoziţie nu putea lipsi Corabia, căreia i s-a dedicat un panou foto pe care sunt surprinse portul, o schiţă de sistematizare a oraşului, o schiţă de pod peste Dunăre, podul pe care armata română a trecut fluviul în 1877 şi alte mărturii.
La vernisaj au luat cuvântul prefectul Octavian Popescu, care a anunţat că expoziţia va ajunge şi la Corabia, Irina Vârtejaru, de la Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, şi Bogdan Bădiţoiu, directorul acestei instituţii. Prezenţa publicului a fost asigurată de mai mulţi şefi de instituţii publice decât de specialişti interesaţi, care ieri au putut fi număraţi pe degetele de la o mână. Expoziţia va ajunge în toate oraşele de la malul Dunării.
Printre organizatori se numără Arhivele Naţionale ale României, Departamentul General al Arhivelor de pe lângă Consiliul de Miniştri al Bulgariei, Arhivele Naţionale Olt şi instituţia gazdă.
OLT. O expoziţie inedită de foto-documente sub genericul „Dunărea - fluviu european“, s-a deschis ieri în holul Prefecturii Olt, publicul având posibilitatea să cunoască istoria oraşelor bulgăreşti şi româneşti de pe cele două maluri ale Dunării, care cuprinde secolele XIX şi XX şi care es