Dezvoltarea pietei aeriene locale, care atrage noi linii aeriene de la an la an, se face vizibila si la nivelul aeroporturilor din tara. Astfel, conform previziunilor reprezentantilor aeroporturilor din provincie, traficul va creste in acest an cu 50%, fi
Odata cu integrarea in Uniunea Europeana, insotita de liberalizarea pietei aeriene locale, traficul pe aeroporturi a cunoscut un ritm de crestere alert. Astfel, in primul trimestru al anului, traficul total de pasageri pe aeroporturile din Romania s-a ridicat la 1,4 milioane de pasageri, cu 46% in plus fata de perioada similara din 2006.
La aceasta performanta au contribuit nu numai aeroporturile din Bucuresti, ci si cele din tara, care si-au bugetat cresteri de cel putin 50% pentru acest an.
Cel mai mare aeroport din provincie dupa traficul inregistrat este Traian Vuia din Timisoara, unde se asteapta in acest an o majorare a traficului in ritm cu piata.
"La cresterea traficului de pasageri un aport important au atat dezvoltarea economica a regiunii, cat si noii investitori straini", spun reprezentantii aeroportului. Timisoara atrage unul dintre cele mai mari volume de investitii straine.
Pe Traian Vuia opereaza companiile aeriene TAROM, Carpatair, Lufthansa, Austrian Airlines, Malev, Alitalia, AlpiEagles, precum si operatorii cargo ABC Air Hungary sau Farner Air. Carpatair are sediul central si hub-ul la Timisoara, fiind a doua linie aeriana de pe piata dupa cifra de afaceri inregistrata anul trecut.
Compania aeriana cu sediul in Timisoara a inregistrat in 2006 afaceri de 73 de milioane de euro, bugetandu-si pentru anul acesta o crestere de inca 15%. Totodata, o contributie importanta la cresterea traficului pe Traian Vuia o au si zborurile charter. In aceasta vara, sapte linii aeriene vor opera chartere din Timisoara, Carpatair, Tarom, Blue Air, Air Cairo, Air Malta