Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) considera ca lunile iunie si iulie 2007 se incadreaza in perioadele cu cel mai mare deficit al regimului hidrologic, insa estimeaza ca debitul Dunarii nu va atinge minimele istorice inregistrate in vara anului 2003.
Potrivit unei informari a (ANAR), exceptand luna februarie si luna martie, anul acesta, debitele medii lunare inregistrate pe Dunare la intrarea in tara s-au situat sub mediile multianuale lunare, cu valori cuprinse intre 53-88% din acestea.
Minima atinsa de debitul Dunarii a fost inregistra in intervalul 30-31 iulie, cand debitul fluviului a fost de 2.700 de metri cubi pe secunda, in timp ce media pe luna era de 5.500 de metri cubi pe secunda.
Debitul maxim a fost inregistrat pe 10 iunie, respectiv 4.600 metri cubi pe secunda, in timp ce media lunara era de 6.450 metri cubi pe secunda.
In ce priveste gradul de umplere a lacurilor administrate de ANAR si Hidroelectrica, acest indicator a scazut cu 12% de la inceputul lui iunie la finele lunii iulie, respectiv de la 79,9%, la 67,8%.
ANAR considera aceasta situatie ca fiind normala, intrucat este generata de asigurarea resurselor de apa pentru populatie, industrie si agricultura.
Potrivit acestor caracteristici ale evolutiei regimului hidrologic, se poate concluziona ca lunile iunie si iulie 2007 se incadreaza printre perioadele cu cel mai mare deficit al regimului hidrologic.
Citeste si:
- Furtuna a distrus sute de case
Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) considera ca lunile iunie si iulie 2007 se incadreaza in perioadele cu cel mai mare deficit al regimului hidrologic, insa estimeaza ca debitul Dunarii nu va atinge minimele istorice inregistrate in vara anului