Atletismul brailean a fost in acest an una dintre ramurile care au adus Romaniei multe puncte in competitiile internationale. Aurel Baciu si Leonard Gherghiceanu au facut parte din echipa nationala a Romaniei care s-a clasat pe locul al patrulea la Cupa Europei, Liga I. Sportivii de la CSM si cei cu dubla legitimare CSM-LPS au fost cooptati in loturile tarii noastre pentru competitiile continentale, dar si la Jocurile Marii Negre, unde s-au comportat mai mult decit onorabil, si asta in conditiile in care in sezonul de vara se antreneaza in conditii improprii.
Daca marea majoritate a atletilor valorosi de la cele doua grupari brailene, CSM si LPS se pregatesc in sezonul de vara pe pista stadionului Municipal sau pe aleile parcului Monument, pentru multipla campioana nationala, Ramona Anghelas, situatia este ceva mai complicata. Sportiva pregatita de profesorul Nicu Roata are nevoie de o suprafata mai mare de antrenament deoarece ea este una dintre atletele valoroase ale Romaniei la aruncarea sulitei.
De aceea, singura sa locatie pentru a se antrena in vederea competitiilor de obiectiv este, ceea ce mai de mult se numea, stadionul de atletism.
"Putem sa aruncam, dar cu un elan mai mic si de asemenea trebuie sa protejam sulitele, pentru ca suprafata terenului pe care se antreneaza Ramona este foarte dura si acestea se pot deteriora. Si atentie, o sulita de competitie nu costa mai putin de 500-600 de euro", a declarat profesorul Nicu Roata.
Sursa citata sustine ca in acest moment atletismul brailean rezista numai datorita faptului ca in Braila exista antrenori sufletisti care nu cedeaza cu una cu doua, dar ca in timp nu vor mai fi copii care sa imbratiseze aceasta disciplina deoarece nu sint conditii propice performantei.
"Ne mentinem deocamdata in elita atletismului romanesc datorita unor antrenori foarte sufletisti