www.acexpos.com
Multi viseaza sa aiba propriul restaurant, sa fie gazde si sa puna pe masa mancaruri care te fac sa salivezi numai cand le vezi. Pentru asta trebuie insa multi bani, iar economistii spun ca nu este o afacere din care sa te imbogatesti. Cu toate astea, starurile americane au investit milioane de dolari in restaurante care de care mai cochete.
Jurnalistii de la forbestravel.com ne dezvaluie si motivul: putini sunt cei pasionati de gastronomie. Majoritatea au facut-o pentru popularitate.
Francis Ford Coppola este unul dintre putinele celebritati indragostite de gastronomie. A descoperit ca ii place sa gateasca, de cand era in liceu. Pentru ca era prea sarac sa duca fetele la restaurant, pregatea singur cinele romantice.
Mai tarziu a gatit pentru cei din echipa de filmare, asa ca deschiderea celor doua cafenele restaurant - Cafe Zoetrope, in San Francisco si Cafe Rosso & Bianco, in Palo Alto, in California - nu a fost nimic neobisnuit pentru el. Inainte sa le inaugureze, a dau o fuga pana la Napoli, unde a gustat o mie si una de feluri de pizza, ca sa faca si el la fel acasa, in America.
Paul Newman si bucatarul sef Michel Nischan au deschis in Westport, Connecticut, Dressing Room, un restaurant traditional american. Scopul celor doi patroni celebri este sa „readuca vremurile cand se manca si altceva in afara de hot dog si hamburger”. Salatele si limonadele lor aduc milioane de dolari, bani care sunt donati teatrului din oras.
Tribeca Grill si Nobu, in New York. Rubicon, in San Francisco. Toate 3 sunt ale lui Robert De Niro si le-a mers vestea ca servesc cele mai bune specialitati din stridii. Cu toate astea, bucatarii nu se dau in laturi nici de la preparate din peste, miel sau ciuperci.
In 2003, rapper-ul Jay-Z a deschis in New York si in Atlantic City 40/40 Club - un bar sportiv, ca