Mutarile pe segmentul spatiilor de birouri au ocolit pana in momentul de fata provincia, toate tranzactiile fiind realizate in Bucuresti.
Numarul tranzactiilor pe segmentul spatiilor de birouri nu a fost deosebit de mare in prima jumatate a acestui an, dar mutarile ce au avut loc au fost importante prin dimensiunea proiectelor, renumele cumparatorilor sau complexitatea tranzactiilor.
Un numar de sase tranzactii, insumand opt imobile de birouri din Bucuresti, au fost achizitionate de la inceputul anului pentru 360,8 mil. euro de investitori precum Immoeast, Fabian sau Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) - divizie a Allianz.
De altfel, tinand cont de proiectele livrate in prima parte a acestui an in piata, numarul tranzactiilor nu avea cum sa fie mult mai mare - o serie de proiecte au fost preluate aproape de momentul inaugurarii, in timp ce altele au fost tranzactii forward-purchase, cu proiecte aflate in stadii incipiente de dezvoltare.
Chiar daca numarul proprietatilor disponibile pentru vanzare nu este mare, pana la sfarsitul acestui an am putea asista la vanzarea altor imobile de birouri importante din Bucuresti, precum America House, detinuta de israelienii de la Globe Trade Center (GTC) in Piata Victoriei.
Mari investitori, de calibrul diviziei de investitii imobiliare a grupului german Allianz (DEGI), de-abia acum intra pe piata si mizeaza pe o crestere importanta a cererii de spatii de birouri, pe fondul extinderii companiilor internationale in Romania.
DEGI a preluat saptamana trecuta portofoliul de birouri detinut de britanicii de la Charlemagne in Bucuresti, intr-o tranzactie de referinta pentru piata locala, prin valoarea afacerii, exit-ul primului investitor listat si realizarea primei tranzactii de portofoliu.
Germanii au platit 110,5 milioane de euro pentru imobilele de birouri Mille