Torentele au săpat în faleze şanţuri adânci de peste jumătate de metru şi de până la patru metri lăţime Sudul litoralului oferea, ieri, o imagine apocaliptică. Potopul care s-a
Torentele au săpat în faleze şanţuri adânci de peste jumătate de metru şi de până la patru metri lăţime
Sudul litoralului oferea, ieri, o imagine apocaliptică. Potopul care s-a abătut în noaptea de marţi spre miercuri a răvăşit plajele, producând pagube, încă neevaluate. Ploile torenţiale au inundat zeci de case şi au acoperit drumurile, localităţile cele mai afectate fiind Mangalia, Eforie Sud şi Tuzla. Şi la Constanţa apa a acoperit porţiuni mari de drum şi a băgat în sperieţi turiştii.
Încă de marţi seară, pentru sudul litoralului s-a emis o avertizare de Cod galben, fapt pentru care echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost în stare de alertă. Autorităţile constănţene au rămas şi ieri în stare de alertă.
Pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri, peste 200 de jandarmi şi pompieri militari, dotaţi cu 22 de utilaje speciale, au intervenit în localităţile din sudul litoralului afectate de inundaţii, pentru evacuarea locuitorilor şi turiştilor din gospodăriile şi hotelurile în care a pătruns apa. Pompierii au intervenit la evacuarea apei dintr-un hotel din staţiunea Jupiter, dar şi din mai multe case din Eforie Sud, iar la Tuzla, porţiuni din DN 39 au fost acoperite de ape.
80 de litri pe metrul pătrat într-o oră
Nouă localităţi din judeţul Constanţa au fost puternic afectate de potop, apa depăşind pe alocuri 80 de litri pe metrul pătrat în mai puţin de o oră. Falezele din staţiunile Costineşti, Cap Aurora, Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Neptun şi Venus, Olimp au avut de suferit, torentele săpând şanţuri adânci de peste jumătate de metru şi de până la patru metri lăţime. În municipiul Constanţa, pentru că sistemul de canalizare