Foto: daiasi.ro
Daca ministrul reuseste sa convinga parlamentarii sa voteze “gradinita obligatorie”, atunci, parintii vor fi obligati sa verse sute de euro in contul unitatilor particulare. Mai mult obligati, decat ajutati de stat.
In urma cu 2 luni, in jur 50 de sindicalisti din invatamantul bucurestean au pichetat Primaria si Prefectura Capitalei, apoi au plecat in mars spre sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, incheind actiunea in Piata Victoriei.
Prin acest mars, sindicalistii din invatamant au incercat sa atraga atentia autoritatilor asupra unei probleme vechi de ani de zile: nu exista suficiente locuri in gradinitele din Bucuresti.
„Nimeni nu ascunde problema lipsei locurilor in gradinite, in special la nivelul Capitalei. E o problema care treneaza de ani de zile.
Insa a existat un efort continuu din partea Ministerului Educatiei pentru a rezolva aceasta problema, care depinde si de modalitatea in care primariile de sector lucreaza”, a declarat la acea vreme Anisoara Stefanescu, purtatorul de cuvant al Ministrului Educatiei.
„Prin Hotararea 300, din 2007 primariilor li s-au alocat fonduri pentru a rezolva problema gradinitelor, ar fi bine de vazut si cum au gestionat primariile aceste fonduri”, a sugerat purtatorul de cuvant al ministrului Educatiei.
Lipsa gradinitelor, o problema aproape istorica, e va lua amploare abia acum, cand sute de unitati vor trebui retrocedate. Din datele primite de la ministerul Educatiei, 229 de gradinite au fost retrocedate sau urmeaza sa intre in uzul proprietarilor de drept.
Ministerul nu a raspuns insa daca este dispus sa inchirieze sau sa cumpere aceste spatii si nici cum are de gand sa compenseze lipsa acestor spatii.
11.000 de copii din Capitala au ramas fara un loc la gradinita
Desi a trecut mai