Viata romanilor din Dublin e cu mult mai dulce pentru ca, de cateva zile, s-a deschis prima cofetarie romaneasca din Irlanda, "The Cake Boutique”.
Prima cofetarie romaneasca din Dublin (Foto: Tia Sirca)
Familiile Tudor Marius si Cristina si Uncheasu Nicu si Roxana, una originara din Roman, iar cealalta din Ploiesti, indulcesc in fiecare zi viata conationalilor, dar si pe a irlandezilor cu prajituri traditionale romanesti, fursecuri, cornuri si paine calda.
Toate acestea sunt plamadite dupa vechi retete romanesti, fara sa se foloseasca aditivi, intaritori sau alte prafuri, ci doar produse naturale.
Investitie romaneasca de 75.000 de euro
"Dulcea investitie” e una cat se poate de serioasa, toate "ingredientele” afacerii insumand peste 75.000 de euro, banii stransi de Marius Tudor si Nicu Uncheasu in cei 9 ani de munca in Irlanda. "Lucram amandoi ca instalatori, fiecare cu firma lui si ne-am gandit sa facem ceva si pentru doamne, mai ales ca stiam nu exista asa ceva in Dublin.
Domeniul acesta e inca foarte gol. Am mai luat in considerare faptul ca numarul romanilor a crescut, dar si acela ca produsele de patiserie ale lituanienilor, polonezilor, rusilor, care traiesc in Dublin, sunt foarte asemanatoare cu cele romanesti.
Tot ce am investit in cofetarie s-a facut din banii nostri munciti cu sudoare. Am achitat totul la zi, si a fost un efort financiar, iar investitia s-a ridicat undeva in jur de 75.000 de euro”, ne-a dezvaluit Marius Tudor. El a mai avut o afacere asemanatoare, in anii 90, in tara, mai precis o fabrica de paine.
Savarina, dupa reteta traditionalaFoto: Tia Sirca
Tudor considera ca e foarte greu sa estimeze in in cat timp vor fi recuperati banii, vanzand produse la doar un euro si ceva. Primele semne sunt insa bune, profitul chiar nesemnificativ inca, dovedind ca afacer