Sa te duci la Point Blank daca iti place zona Izvor. Si Schitu Magureanu. Daca iti place Bulandra. Decorul cu influente orientale. Si mai ales daca ploua afara.
Chiar daca la inceput mi-am spus ca Point Blank lite/nite trebuie sa fie, dupa nume, un local "rece", decorul care se zarea de la intrare m-a imblanzit. Am primit o masa undeva in stanga, situata vizavi de Bulandra. M-a surprins senzatia de intimitate, caci nu-mi plac ferestrele cat un perete. Si nici cafenelele-vitrina. Insa, privind afara, puteam urmari trecatorii alergand grabiti de ploaie, dar si turnul teatrului. Se vedea parca altfel strada, asa ca mi-am imaginat ca locul e bun nu numai pentru seara, ci si pentru o intalnire matinala, la o cafea pentru ca ferestrele cat un perete iti permit sa privesti intreg peisajul, fara sa te simti neaparat privit.
Decorul localului m-a surprins prin comparatie cu numele si mai ales cu logoul firmei - cu O-ul gaurit ca de-un glonte. Sunt doua spatii diferite, dar aflate in aceeasi incapere. In dreapta usii, se deschide un fel de lounge cu scaune solide, cu brate masive din lemn. Acestea pastreaza "motivul" locului, adica O-ul decupat. Mesele (vreo 5) aliniate in zona aceasta dispun de scaune grupate in perechi. Se poate sta doi cate doi in aceasta zona. Sau chiar zece - deoarece langa perete, in dreptul acestui sir de mese se afla o canapea foarte lunga, comuna. Aranjarea acestui colt de local pare sa fi fost gandita special pentru grupuri reintregite.
Point Blank este situat cumva pe coltul cladirii, cu iesire atat in Schit, cat si in strada Gutenberg. Ferestrele care dau in aceasta strada sunt voalate de perdele vaporoase cu motive la fel de "cercuite". Textura ? la anii '60-'70 in nuante maronii si aurii ascunde destul de bine mesele dinauntru de privirile trecatorilor.
Mai sunt doar cateva mese in tot localul. De parca Point Blank ar