Dragos Patrascu este un redutabil artist grafician si profesor de specialitate la Facultatea de arte din Iasi. Intamplarea a facut ca, prin anul 2000, un cunoscut al sau, aproape prieten de savuroase taclale culturale, Alexandru Ciobanu - "Nucu", cum il rasfata apropiatii -, sa-l provoace la o nastrusnicie "ce n-a vazut Parisul! ", vorba romanului.
In spatiul foarte generos al unei foste tabacarii si pilarii din preajma noii Politehnici iesene si a unui megacentru comercial, "Julius Mall", intr-o zona de seducatoare forfota studenteasca, cel evocat mai sus a indraznit o afacere pe cont propriu - un club-bar de jocuri, muzica buna si petrecere a timpului liber pentru clientela juvenila din "cartier". Proiect ambitios, costisitor si desigur necesar, cu o potentare a polivalentei activitatilor de perspectiva, pe potriva cerintelor in materie de "loisir" ale populatiei preponderent tinere din proximitate.
In prima faza, dupa degajarea halelor de utilajele si dotarile de mult iesite din uz (unele cu certa valoare muzeistica!), si amenajarea primelor incinte potrivit scopului urmarit, ideea unor solutii de ambientare a uriaselor suprafete parietale s-a infiripat de la sine. De aici incepe aventura creatoare a lui Dragos Patrascu. Puzderia de roti, axe, tije, articulatii, angrenaje, tubulaturi si de alte componente mecanice si de forme descinse parca dintr-un arsenal ad-hoc de vestigii ale unui "manual practic de istorie a designului industrial", l-au inspirat pe artistul contemporan. Oricum, el s-a afirmat ca un pasionat de arta asamblajelor bricolate din varii fragmente sau obiecte "ready-made", nascocind un soi de metainstalatii fantastice, cu evidenta patina suprarealista, dar intr-o viziune ce propunea invariabil alternative postmoderne ale unor recognoscibile repere extrase din cultura vizuala a omenirii. Acesta a si fost pariul artistului cu el i