Columbienii dornici să câştige marele premiu de 50.000 de dolari merg la televiziune şi se “spovedesc” cu public, în cadrul emisiunii “Adevărul şi numai adevărul”. De exemplu, Yury Andres Narvaez a recunoscut deja că a furat 5.000 de dolari de la familie, că şi-a înşelat logodnica cu una dintre prietenele ei şi că a sărutat un bărbat. A venit apoi o altă întrebare. De înşelat, a înşelat-o, e clar, dar ar vrea ca logodnica să devină mama copiilor lui? Fondul muzical e cam sinistru, Narvaez e singur pe podium.
De acolo, îi întâlneşte privirea înşelatei Viviana, înainte de a da răspunsul: “Da”. Muzica se opreşte brusc şi de undeva, dintr-o zonă întunecată, o voce electronică dă verdictul: “E fals”. Răspunsurile lui Narvaez au fost analizate cu detectorul de minciuni şi s-a stabilit că participantul la concurs a minţit. Din acest motiv, concurentul pierde premiul de 25.000 de dolari. Pierderile ar putea fi mai mari de atât, judecând după expresia feţei înşelatei Viviana, care a urmărit emisiunea din public.
Cam aşa se desfăşoară emisiunea “Adevărul şi numai adevărul”, un spectacol-concurs columbian care ridică din nou ştafeta în privinţa reality show-urilor. Formatul a avut un succes atât de mare în Columbia, încă va fi exportat şi în Europa şi Statele Unite, sporind astfel influenţa Americii Latine în privinţa show-urilor de televiziune. Conceptul este simplu, dar brutal. Concurentul răpunde cu “Da” sau “Nu” la 21 de întrebări. Primele întrebări sunt simple: spre exemplu: “Îţi scoţi pantofii înainte să te bagi în pat?”. Dar întrebările devin din ce în ce mai agresive şi ar putea scoate la iveală faptul că apropiaţii concurentului, care se află în public, au fost la un moment dat trădaţi de acesta.
Cei care răspund sincer la cele 21 de întrebări pleacă acasă cu premiul de 50.000 de dolari. Cei care mint nu se aleg cu nimic. Veridicitatea răspu