Otopeniul, localitatea unde, teoretic, fiecărui locuitor îi revine de la buget spectaculoasa sumă de peste 4.000 de lei, se distinge cu greu de satele uitate din vârful munţilor Primul oraş Otopeniul, localitatea unde, teoretic, fiecărui locuitor îi revine de la buget spectaculoasa sumă de peste 4.000 de lei, se distinge cu greu de satele uitate din vârful munţilor
Primul oraş pe care îl văd turiştii care aterizează pe Aeroportul "Henri Coandă", înainte de a intra în Bucureşti, suferă de aceleaşi bube administrative ca şi celelalte localităţi din judeţul Ilfov. Lustruit în centru şi de-a lungul DN1, Otopeniul este "scăldat" în noroaie şi lipsit în mare parte de utilităţi. Oamenii se plâng că, în loc să aibă apă şi canalizare, au stadion de sute de mii de euro. Anul acesta, bugetul oraşului Otopeni este de 46 milioane de lei.
Boomul financiar care a umplut vistieria Otopeniului s-a produs prima dată în anul 2000. Potrivit primarului Silviu Constantin Gheorghe, totul s-a datorat norocului de a fi în calea extinderii Capitalei către nord. Imediat, preţurile terenurilor au explodat, ajungând în prezent la aproximativ 600 de euro/mp, cu deschidere la DN1.
Când s-au trezit cu atâta bănet în primărie, reprezentanţii administraţiei locale probabil că s-au blocat şi s-au apucat să-i cheltuiască precum un câştigător la Loto. În Otopeni s-au ridicat un stadion de clasă, o sală de sport modernă, iar Centrul Cultural este în renovare pentru continuarea tradiţiei care a dus faima oraşului de lângă aeroport: concertele pompoase cu cele mai în vogă trupe de muzică.
Oamenii cer canalizare, edilul le dă fotbal
Locuitorii care au case la o stradă din centru spun însă că titulatura de "bogaţii Ilfovului" nu-i încălzeşte deloc, atâta vreme cât nu au canalizare şi drumuri asfaltate. "Noi avem nevoie de apă, că transpirăm destul, dar primarul spune că ne