Sucurile, îngheţata şi aerul condiţionat, printre motivele apariţiei bolii. Vremea călduroasă ne împinge pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, să consumăm cât mai multe băuturi Sucurile, îngheţata şi aerul condiţionat, printre motivele apariţiei bolii.
Vremea călduroasă ne împinge pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, să consumăm cât mai multe băuturi reci şi îngheţată, să înotăm şi să pornim aerul condiţionat. Însă toate aceste variaţii de temperatură, de la cald la rece, care au loc în organismul nostru, au efecte benefice doar pe moment. Una dintre cele mai întâlnite afecţiuni, care îi sâcâie, în primul rând, pe cei mici, cauzată tocmai de schimbările de temperatură, este laringita.
Afecţiunea constă în inflamarea mucoasei laringiene, superficială la adult, însă mai gravă la copil, având în vedere particularităţile anatomice ale laringelui copilului, ca şi aptitudinea mai redusă a acestuia de a expulza secreţiile prin tuse. Laringita acută este de cele mai multe ori cauzată de o infecţie virală, ce se poate declanşa în acelaşi timp cu apariţia unei răceli, sau treptat, pe perioada a două-trei zile.
"În cazul în care nu apar complicaţii şi este tratată corespunzător, cu o perioadă de repaus, consum de lichide călduţe, administrare de antiinflamatoare, antitermice şi dezinfectante ale căilor respiratorii, laringita poate trece în aproximativ o săptămână", a spus dr.
Constantin Mocanu, medic primar O.R.L. la o clinică din Bucureşti. Simptomele laringitei acute includ: răguşeală, dureri şi usturime în gât, dificultăţi în vorbire, febră, dureri de cap şi tuse constantă. Vocea, pierdută temporar De cele mai multe ori, vocea se pierde parţial sau în totalitate, deoarece corzile vocale sunt inflamate. Abia după o săptămână după ce afecţiunea dispare, vocea îşi revine în totalitate. În unele cazuri, laringita se asociază cu