Până în 2050, minorităţile vor reprezenta jumătate din populaţia ţării, rezultat al imigraţiei şi al creşterii natalităţii Albii sunt minoritari în o treime din cele mai populate
Până în 2050, minorităţile vor reprezenta jumătate din populaţia ţării, rezultat al imigraţiei şi al creşterii natalităţii
Albii sunt minoritari în o treime din cele mai populate regiuni ale Statelor Unite, potrivit ultimului raport al Biroului de recensământ. Datele reflectă diversitatea tot mai mare a populaţiei, rezultat al creşterii imigraţiei, mai ales din America Centrală şi de Sud. În acelaşi timp, rata naşterilor în rândul populaţiei hispanice şi afroamericane este mai ridicată.
La nivel naţional, în anul 2006, pentru prima dată în SUA, numărul total al minorităţilor a depăşit 100 de milioane. Biroul de recensământ estimează că, până în 2050, jumătate din rezidenţii Statelor Unite vor aparţine minorităţilor.
Aceste cifre intensifică şi mai mult dezbaterile aprinse pe tema imigraţiei. Din ce în ce mai des, comunităţile americane puternice emit critici dure la adresa guvernului federal, pe care îl acuză că nu ia suficiente măsuri pentru a stopa pătrunderea ilegală pe teritoriul american.
Chicago are mai mulţi asiatici decât Honolulu
Populaţia de origine asiatică este mai numeroasă în Chicago decât în Honolulu, în timp ce Washingtonul are mai mulţi hispanici în comparaţie cu El Paso, oraşul texan aflat în imediata apropiere a graniţei cu Mexicul.
O altă schimbare importantă se înregistrează în Houston, care a depăşit Los Angelesul în ceea ce priveşte numărul de afroamericani. Multe schimbări au fost cauzate de uraganul Katrina, care a determinat, după 2005, permutarea a sute de mii de cetăţeni americani. Numărul afroamericanilor a scăzut în San Francisco, Los Angeles, San Diego şi New York.
În schimb, a crescut semnificativ în Atlan