O editie "Guinness Book" din 1982
Publicata pentru prima data in august 1955, Cartea Recordurilor "Guinness" ramane una dintre lucrarile de referinta ale lumii ce contine o colectie de recorduri mondiale, recunoscute pe plan international, precum mari realizari umane sau fenomene naturale extreme.
Cartea in sine detine un record mondial. Timp de 52 de ani, catalogul a doborit orice recorduri in privinta tirajului, exceptie facand Biblia. Desi Guinness World Records nu ofera decat un certificat de omologare a titlului celor care doboara un record, editura primeste anual peste 65.000 de cereri de inscriere, iar lupta dintre cei care doresc sa depaseasca un record mondial este crancena.
Editia din 2008 a enciclopediei se anunta a fi spectaculoasa, mai ales ca in paginile ei putem citi despre presedintele Traian Basescu, declarat de reprezentantii Guinness ca fiind presedintele care a raspuns cel mai rapid unei solicitari venite din partea unui cetatean.
De asemenea, cititorii vor afla ca cel mai inalt om din lume, ucrainianul Leonid Stadnik, masoara 2,57 metri, iar cel mai gras om de pe Terra, mexicanul Manuel Uribe, cantareste 560 de kilograme.
Istoria celei mai bine vandute carti
[c:1:s]Pe data de 10 noiembrie 1951, Sir Hugh Beaver, administrator la beraria Guinness, a fost invitat la o petrecere organizata la Castlebridge House, de pe raul Slaney, din Irlanda.
Implicat intr-o discutie contradictorie despre cea mai rapida pasare din Europa, Beaver a realizat ca astfel de raspunsuri sunt imposibil de confirmat, in conditiile in care nu exista nici o carte de referinta care sa ofere astfel de argumente.
Gandindu-se la numeroasele intrebari de acest gen, dezbatute seara de seara in cele peste 80 de mii de puburi din Marea Britanie si Irlanda, Beaver a realizat ca o astfel de enciclopedie, c