Corectitudinea probelor sportive pentru ocuparea unui post de pompier în Mehedinţi a fost pusă sub semnul întrebării, după ce mai mulţi candidaţi s-au plâns de faptul că au fost cronometraţi cu un telefon mobil şi nu cu un cronometru omologat.
Cornel Manea, consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi, a reclamat Ministerului de Interne faptul că fiica sa, Iulia Gabriela Manea, de 23 de ani, înscrisă la concursul pentru ocuparea unui post de subofiţer, a susţinut mai multe probe sportive printre care şi cea de trecere peste bârna de echilibru şi a fost cronometrată cu un telefon mobil. Tânăra a fost anunţată înainte de a încheia proba că a depăşit timpul regulamentar cu două secunde. „Tot acest concurs este o mizerie şi cer să fie anulate probele sportive, de vreme ce nu s-au folosit aparate omologate. În acest sens am sesizat Ministerul de Interne“, a povestit tatăl candidatei.
Cronometre lipsă
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, col. Ion Vintilă, recunoaşte că la probele sportive a fost folosit un telefon mobil al unui membru din comisie şi că s-a recurs la această soluţie deoarece nu au cronometre în dotare, iar legislaţia în domeniu nu prevede în mod expres ce fel de aparat de măsură trebuie folosit. „Nu se precizează niciunde să avem cronometru omologat. Am folosit un telefon mobil cu opţiunea cronometru inclusă în aparat şi cred că este mai bun decât un cronometru cumpărat din comerţ, mai ales că pot fi cronometraţi zece candidaţi deodată. În condiţiile în care am folosit acelaşi telefon pentru toţi candidaţii, consider că nu am dezavantajat pe nimeni“, a precizat col. Ion Vintilă.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a început o anchetă în acest caz.
Corectitudinea probelor sportive pentru ocuparea unui post de pompier în Mehedin